Binbin’in Halka Arzı İçin Katılım Endeksi Uygunluğu Henüz Kesinleşmedi

Binbin’in Halka Arzı İçin Katılım Endeksi Uygunluğu Henüz Kesinleşmedi

Binbin’in Halka Arzı İçin Katılım Endeksi Uygunluğu Henüz Kesinleşmedi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.09.2024
A+
A-

Binbin’in Halka Arzı İçin Katılım Endeksi Uygunluğu Henüz Kesinleşmedi

Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayladığı Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. halka arz sürecine başlıyor. Yatırımcılar, hisse senetlerinin katılım endeksine uygun olup olmadığını araştırmaya devam ediyor.

Katılım Endeksi Durumu Henüz Belli Değil

Binbin hisse senedinin katılım endeksine uygun olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. SPK onaylı izahname yayımlandıktan sonra uygunluk durumuyla ilgili kesin bilgiler paylaşılacak. Yakın zamanda bu konuda açıklama yapılması bekleniyor.

Yüksek not kolay nakit - Bilal Emin Turan

Fonların Kullanılacağı Alanlar Belli Oldu

Halka arzdan elde edilecek fonların %20’si alternatif yatırım fırsatlarına, %30’u makine ve taşıt alımlarına, %30’u ticari borçların kapatılmasına ve %20’si işletme sermayesine ayrılacak. Bu alanlara yapılacak yatırımlar, şirketin büyümesine katkı sağlayacak.

Hisse Fiyatı ve İşlem Detayları

SPK tarafından onaylanan Binbin hissesi, “binbin” koduyla 91,85 TL’den satışa sunulacak. Hisse eşit dağıtım yöntemiyle Yıldız Pazar’da işlem görecek ve talep toplama tarihi ilerleyen günlerde duyurulacak. Talep toplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından hisse senedi borsada işlem görmeye başlayacak.

Hangi Bankalar Üzerinden Satın Alınabilecek?

Binbin halka arzı çerçevesinde 17 milyon lot hisse dağıtılacak ve Bulls Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla yatırımcılara sunulacak. Halka arzın %20’si piyasaya sürülecek olup, toplam büyüklüğü 1,5 milyar TL olarak belirlenmiştir. Hisseler T1 ve T2 bakiye kullanımına uygun şekilde eşit dağıtımla sunulacak.

Borsa'da sular durulmuyor: 15 günde yüzde 278 kazandıran hisse için tedbir  kararı

Binbin Şirketinin Sahipleri

2019 yılında kurulan Binbin, çevre dostu ve modern ulaşım çözümleri sunan bir teknoloji şirketi olarak öne çıkıyor. Şirketin kurucuları Kadir Abdik ve Hüseyin Ardan Küçük, yerli mühendislik ve yazılım geliştirme alanlarında önemli adımlar atıyor ve sürdürülebilir bir dünya hedefliyorlar.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.