PFDK’dan Göztepe-Fenerbahçe Maçına Büyük Ceza

PFDK’dan Göztepe-Fenerbahçe Maçına Büyük Ceza

PFDK’dan Göztepe-Fenerbahçe Maçına Büyük Ceza
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.08.2024
A+
A-

PFDK’dan Göztepe-Fenerbahçe Maçına Büyük Ceza

Ali Koç’a Para Cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 17 Ağustos 2024 tarihinde oynanan Trendyol Süper Lig’in 2. hafta maçında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a 504 bin TL para cezası verdi. Cezanın gerekçesi, Koç’un maç sırasında akredite edilmediği bir alanda bulunarak müsabakanın durmasına sebebiyet vermesi olarak açıklandı.

Göztepe’ye Saha Kapama Cezası

Göztepe, taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve kötü tezahüratlar nedeniyle 2 maç saha kapama cezası aldı. Ayrıca, Göztepe’nin merdiven boşluklarını boş bırakması da 90 bin TL para cezası ile sonuçlandı. PFDK, Göztepe’nin çirkin tezahüratlarda bulunan seyircilerin elektronik bilet kartlarının bloke edilmesine karar verdi.

Saldırgan Fatih Özkan’a Hak Mahrumiyeti

Göztepe’nin görevlisi Fatih Özkan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a saldırdığı için 90 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Özkan, olay sonrası savcılıkta yaptığı açıklamada, Koç’u saha dışına çıkarmak isterken kaza sonucu sert bir itme gerçekleştirdiğini belirtti.

Ali Koç'a ceza var! PFDK, olaylı Göztepe-Fenerbahçe maçının kararlarını açıkladı

Fenerbahçe’ye Para Cezası ve İhtar

Fenerbahçe, taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle toplamda 336 bin TL para cezası aldı. Ayrıca, Fenerbahçe’nin taraftarlarının bulunduğu bloklarda elektronik bilet kartlarının bloke edilmesi yönünde karar verildi.

Maçta Yaşananlar

Göztepe ile Fenerbahçe arasındaki mücadele, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a yönelik saldırılarla dikkat çekti. İlk yarının ardından Koç, destek vermek için deplasman tribününe geçti. Tribünlerden atılan yabancı maddelerden biri Koç’a isabet etti ve Göztepe görevlisi Fatih Özkan, Koç’u itti. Olayın ardından güvenlik önlemleri alındı ve maç kaldığı yerden devam etti.

Ali Koç'a ceza var! PFDK, olaylı Göztepe-Fenerbahçe maçının kararlarını açıkladı

Fatih Özkan’ın Özrü ve Hukuki Süreç

Saldırgan Fatih Özkan, sosyal medya aracılığıyla hem Göztepe camiasından hem de Ali Koç’tan özür diledi. Hukuki süreçte, Özkan’a ev hapsi cezası verildi. Açıklamasında, olayın ardından kamuoyunun daha fazla meşgul edilmemesi için özür dilediğini belirtti.

PFDK’nın kararları, hem Göztepe hem de Fenerbahçe camialarını etkileyen önemli sonuçlar doğurdu. Ceza ve kararlar, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı ve güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.