Pentagon: İlk Kez Rusya ve Çin Uçaklarının Birlikte Uçtuğunu Gördük

Pentagon: İlk Kez Rusya ve Çin Uçaklarının Birlikte Uçtuğunu Gördük

Pentagon: İlk Kez Rusya ve Çin Uçaklarının Birlikte Uçtuğunu Gördük
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.07.2024
A+
A-

Pentagon: İlk Kez Rusya ve Çin Uçaklarının Birlikte Uçtuğunu Gördük

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Alaska kıyılarındaki uluslararası hava sahasında Rusya ve Çin’e ait dört savaş uçağının birlikte uçtuğunu belirterek, bunun ilk kez gerçekleştiğini söyledi. Austin, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Brown ile Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında bu durumu değerlendirerek, ABD ve Kanada’nın birleşik kuruluşu Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı (NORAD) tarafından bu uçaklara müdahale edildiğini açıkladı.

Austin, bu gelişmenin sürpriz olmadığını ve bu bölgedeki hareketleri sürekli izlediklerini belirtti. “İlk kez bu iki ülkenin birlikte uçtuğunu görüyoruz,” diyen Austin, Rus ve Çin uçaklarının ABD ve Kanada hava sahasına girmediklerini, ancak sınıra 300 kilometre kadar yaklaştıklarını ifade etti. Bu gibi durumlarda her zaman müdahaleye hazır olduklarını vurgulayan Austin, Rusya ile Çin’in ABD’yi test etmeye çalışıp çalışmadığına dair bir soruya, “Onlar bizi her zaman test ediyor ve bu hiçbirimiz için sürpriz değil,” şeklinde yanıt verdi.

Pentagon: İlk kez Rusya ve Çin uçaklarının birlikte uçtuğunu gördük - En  Son Haberler

 İsrail’e “Rekor Hızda” Güvenlik Yardımı

ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in güvenlik alanındaki etkisi hakkında gelen bir soruya Austin, Harris’in siyasi yorumlardan kaçınacağını belirtti. Harris’i “kilit bir oyuncu” olarak nitelendiren Austin, Harris’in uluslararası arenada ABD’yi profesyonel ve etkili bir şekilde temsil ettiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kongre’de yaptığı konuşmada, Gazze’deki operasyonlar için ABD’den hızlı silah yardımı talep etmesi üzerine Austin, 7 Ekim 2023’ten sonra İsrail’e rekor hızda güvenlik yardımı yaptıklarını ve bunun devam ettiğini belirtti. Austin, Netanyahu’nun açıklamasına doğrudan yorum yapmaktan kaçındı.

Pentagon: İlk kez Rusya ve Çin uçaklarının birlikte uçtuğunu gördük - Dünya  Gazetesi

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Brown ise, Netanyahu’nun Gazze’deki sivil kayıplar konusundaki iddialarını doğrulayan veya yalanlayan veriler görmediğini belirtti. İsrailli yetkililerle yapılan her görüşmede sivil kayıpların azaltılması ve insani yardımların Gazze’ye ulaşması konusunda baskı yaptıklarını vurguladı.

Netanyahu, ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmada Gazze’nin Refah kentinde sivil kayıpların olmadığını iddia etmiş, Gazze’deki sivillerin ölümüne dair açıklamaların yalan olduğunu öne sürerek, “Gazze, şehir savaşları tarihinde savaşmayan sivillerin savaşanların kayıplarına göre en düşük olduğu yerdir,” şeklinde konuşmuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.