Bakan Fidan’dan TBMM’de önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan’dan TBMM’de önemli açıklamalar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.01.2024
A+
A-

Bakan Fidan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Öncelikle Irak’ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet yaralanan ve tedavileri devam eden askerlerimize acil şifalar diliyorum. Başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere tüm milletimizin başı sağolsun.

Devletimizin terör belasını bitirme yönündeki kararlılığı her şeyin üzerindedir. Meşru müdafaa hakkımız çerçevesinde PKK/YPG ve destekçileriyle sınır ötesindeki mücadelemiz son terör odağı etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir.

Her zaman söylediğimiz gibi bölgemizde barış ve güvenliğin güçlendirilmesi, milli güvenlik sistemimizin bir parçası olan dış politikalarımızın önceliklerinin başında yer almaktadır. Bu stratejinin bir parçası olarak tüm terör örgütlerinin kökünün bölgemize kalıcı bir biçimde kazınması elzemdir. Bu yalnızca milletimizin değil tüm bölge ülkelerinin barış ve huzur içinde güvenli ve mürebbeh bir biçimde yaşamalarının olmazsa olmaz şartıdır.

Bu nedenle tüm komşularımızın ve müttefiklerimizin bölgedeki terör örgütleriyle mücadelemize samimiyetle destek vermesi bir zaruriyet hale gelmiştir.

Soğuk savaş döneminde birbiri ile savaşamayan kamplar vekil unsurlar ile savaşa girmiştir. Aynı senaryoların Türkiye’de de uygulanmaya çalışıldı. Hükümetlerimiz terörle mücadelede ezber bozarak esaret gömleğini yırtıp atmıştır.

Değerli milletvekilleri; Uluslararası mücadelede kullanılan en klasik araçlardan biri bildiğiniz gibi vekil unsurlar ve terör örgütleridir. 

Özgürlük güvenlik dengesinde altın oran yakalanmıştır. Örgüt silahlı varlığını kaybetmiştir. Ülkemizin her bölgesi emniyet içinde yaşanılır hale gelmiştir. daha çok Suriye ve Irak’ın tehdidi haline gelmiştir. Ülkemizi hedef alan örgütler birbirleri ile etkileşim halindedir. Yeri geldiğinde iş birliği de yapıyorlar.

Tehdidi kaynağında bertaraf ediyoruz. Tüm altyapısını teker teker yok ediyoruz. Yönetici kadrosunu da elimine ediyoruz. Irak ve Suriye sahasındaki operasyonlarımız BM 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkımızdan doğuyor. Terörle mücadele diplomasimizi kararlılıkla yürütüyoruz. Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede siyasi ayağı olduğunu bilerek şekillendiriyoruz. Örgüt Suriye ve Irak’ta güçsüzlükten istifade ederek zemin kazandı.

DEAŞ ile mücadele kisvesi altında Kerkük’e davet edilen PKK’nın Sincar’a yerleşmesi önemli gelişmelerden olmuştur. Anılan örgütler arasında ihtilaflı bölgelerde çatışma görülmemesi bu durumun kanıtıdır. Sünni ve Şii ayrışması PKK tarafından istismar edilen konudur.

KYB Irak’ta PKK’ya alan açtı. Süleymaniye’ye yönelik yaptırımlarımıza rağmen KYB, PKK’ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler almakta tereddüt etmeyeceğiz.

Bölücü örgüt Irak içinde nüfuzunu artırma gayretinde. Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceğiz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.