‘Filistin halkı silahlandırılmalı’

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail’in devam eden saldırılarına karşı mücadele edebilmesi için Filistin halkının silahlandırılması gerektiğini ifade etti.

‘Filistin halkı silahlandırılmalı’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.11.2023
A+
A-

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Olağanüstü İslam Zirvesi’nde konuşan Reisi, ABD’nin Gazze savaşına doğrudan müdahil olduğunu söylerken, “ABD, siyonist varlığın arkasında duruyor ve onu meşru müdafaa bahanesi altında Filistinlilere karşı suç işlemeye teşvik ediyor” dedi. Gazze’nin, maruz kaldığı kuşatma nedeniyle dünyanın en büyük hapishanesi haline geldiğini, uluslararası toplumun Gazze’de yaşananlar karşısında etkisiz kaldığını kaydeden Reisi, “ABD etkisi altında karar alamayan ve kendisini kaybeden uluslararası topluma karşı bizler sorumluluk almalıyız” ifadesini kullandı.

Kurulacak bir Filistin devletini desteklediklerini vurgulayan Reisi, İsrail’in Filistin topraklarından çıkartılması ve devam eden saldırılarına karşı mücadele edebilmesi için Filistin halkının silahlandırılması gerektiğini ifade etti. Gazze’ye yönelik kuşatmanın kaldırılarak bölgeye insani yardımların ulaştırılması çağrısında bulunan Reisi, yardımların ulaştırılmasını denetleyecek bir yürütme komitesinin kurulması gerektiğini vurguladı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.