Son dakika… Havalimanında İsrail krizi! Uçak indi ülke karıştı

İsrail’den kalkan bir uçağın Dağıstan’a indiğini öğrenen insanlar ellerindeki Filistin bayraklarıyla havalimanına akın etti.

Son dakika… Havalimanında İsrail krizi! Uçak indi ülke karıştı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.10.2023
A+
A-

23 gündür İsrail’in hava saldırılarına maruz kalan Gazze’de durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Bölgeden gelen bütün gelişmeleri dakika dakika canlı blog olarak aktarıyoruz.

Son dakika... Havalimanında İsrail krizi! Uçak indi ülke karıştı

CANLI

08:3730 Ekim 2023HAVALİMANINDA İSRAİL KRİZİ

Son dakika... Havalimanında İsrail krizi! Uçak indi ülke karıştı

Rusya’ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’ndeki Mahaçkale Havalimanı’nda gece saatlerinde gerginlik yaşandı. Rus medyasına göre Filistin bayrakları taşıyan yüzlerce kişi İsrail’den gelen bir uçak nedeniyle bölgeye akın etti. Havaalanında önlem alan güvenlik güçleriyle protestocular arasında arbede yaşandı.

HAVALİMANI KAPATILDI

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde kalabalığın piste doğru koştuğu ve uçağın etrafını sardığı görüldü. Rusya’nın havacılık dairesi Rosaviatsia, güvenlik güçlerinin daha sonra durumu kontrol altına aldığını söyledi. Rosaviatsia, yetkililerin havaalanını kapattığını ve Salı gününe kadar kapalı kalacağını söyledi.

Son dakika... Havalimanında İsrail krizi! Uçak indi ülke karıştı

08:2430 Ekim 202323 GÜNDE 35 GAZETECİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda Gazze’de toplam 35 gazeteci yaşamını yitirdi.

08:2330 Ekim 2023İSTİHBARAT RAPORU SIZDI

ABD merkezli düşüncü kuruluşu İstihbarat ve Terörizm Bilgi Merkezi (MEIR) İran ve Hamas’ın üst düzey yetkililerin 2023’de en az 4 defa bir araya geldiğini yazdı. Dahası Hamas ve üst düzey İranlı yöneticiler de bu yıl telefonda sık sık temaslarda bulundu.
Çok sayıda İsrailli yetkili The Jerusalem Post’a, Tahran’ın 7 Ekim saldırısının emrini vermediğini ancak Hamas’ın dışarıdan silah, lojistik ve parasal anlamda destek almadan bu operasyonu yapamayacağını kaydetti.

Rapora göre ideolojik olarak İran’a yakın olan Hizbullah’ın lideri İran’ın Gazze’de bağlarını artırdı. Hamas ile İran’ın ortak bir paydada buluştuğunu belirten MEIR, bu paydanın ‘İsrail’i yok etme arzusu’ olduğunu yazdı.

TELEFON GÖRÜŞMELERİNİN DETAYLARI

Raporun devamında Hamas’ın ilk olarak Ocak 2023’de İran dışişleri bakanı ile görüştüğü aktarıldı. Şubat ayında da devam eden bu temaslar, Nisan ayına gelindiğinde de devam etti. İran ve Hamaslı yetkililer son olarak Ağustos 2023’de temasa geçti.

08:2130 Ekim 2023İSRAİL ORDUSU GAZZE'NİN KUZEYİNİ HEDEF ALDI

İsrail ordusu dün gece Gazze’nin kuzeyini hedef aldı. Uçakların yanı sıra Beyt Lahye ve Cebalya’nın doğu kesimleri topçu atışlarından etkilendi. Saldırıda can kaybı yaşanırken, kaynaklardan bilgi edinilemedi.

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.