Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji’den sel, karla karışık yağmur uyarısı

Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı geldi. Bir taraf sağanak yağışların etkisine girerken bir taraf ise kar yağışı ile adeta kışa giriş yapacak. Öte yandan Meteoroloji yarın için 10 kentte sarı ve turuncu alarm uyarısı yaptı. Vatandaşları olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. İşte hava durumu detayları…

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji’den sel, karla karışık yağmur uyarısı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Marmara’nın Doğusu, Akdeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Tunceli, Muş ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SARI VE TURUNCU ALARM

Meteoroloji “Adana, Giresun, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Ordu, Osmaniye” için sarı alarmda bulundu. Rize, Trabzon, Artvin için turuncu uyarıda bulunan yetkililer, Orta ve Doğu Karadeniz’de beklenen sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren etkisini artıracağı açıkladı.

Yarın sabah saatlerine kadar Ordu ve Giresun’da, öğle saatlerine kadar Trabzon ve Artvin’de kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey ve kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

 Sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji’den sel, karla karışık yağmur uyarısı

 KAR UYARISI

Meteoroloji Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ardahan’da başlayacak sağanak yağışların; gece saatlerinden yarın öğle saatlerine kadar bölge genelinde yer yer kuvvetli olmasının tahmin edildiği belirtilerek, “Yağışların yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

?Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji’den sel, karla karışık yağmur uyarısı

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.