Son dakika… Putin’den hastane saldırısına dair ilk açıklama: Korkunç bir trajedi

İsrail’in hastane saldırısı hakkında Çin’de açıklamalarda bulunan Putin yaşananlarla ilgili ilk kez konuştu.

Son dakika… Putin’den hastane saldırısına dair ilk açıklama: Korkunç bir trajedi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

Dünya son 10 gündür İsrail ve Hamas arasındaki savaşa kilitlendi. Orta Doğu’yu alev topuna çeviren çatışmalar ülkenin güneydin başlarken Tel Aviv Hamas’ın saldırılarını bastırdı ve karşı atağa geçti. Gazze’ye giden su ve elektrik kaynaklarını kesen İsrail, binlerce sivili öldürdü. İsrail’in bu süreçte düzenlediği saldırılardan en büyüğü ise dün gerçekleşti. Binlerce sivilin içinde bulunduğu hastaneyi vuran Tel Aviv 500’den fazla insanın yaşamını elinden aldı.

BIDEN: DİĞER EKİP YAPMIŞ GİBİ

Dünyadan peş peşe kınamalar gelirken ABD Başkanı Joe Biden İsrail’e geldi. Burada temasları sonrası hastane saldırısı hakkında açıklamalarda bulunan Biden, ‘Gördüğüm kadarıyla, bunu siz değil de diğer ekip yapmış gibi görünüyor. Ama alışılmadık şekilde emin olmayan çok insan var, bu yüzden pek çok şeyin üstesinden gelmeliyiz’ dedi.

PUTİN’DEN SALDIRIYA DAİR İLK SÖZLER

İsrail-Hamas savaşı ile ilgili ilk açıklamasını 10 Ekim’de yapan Rus lider konuyla ilgili ‘ABD iki tarafa da baskı yapıyor, ancak hiçbir zaman Filistin halkının çıkarlarını dikkate almıyor. Bu konuda her şeyden önce Birleşmiş Milletler’in bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için çaba harcaması gerektiğini düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

Programı kapsamında Çin’e giden ve burada Devlet Başkanı Xi ile görüşen Putin, yaşananlarla ilgili konuştu. Putin yaşananları ‘Trajedi’ olarak nitelendirdi ve şöyle dedi:

‘Hastaneye yapılan saldırı sonrası yaşananlar bir trajedi, bu korkunç bir olay. Bu saldırıyı çatışmaların mümkün olduğunca hızlı bitmesi ve müzakerelerin başlamasına dair işaret olarak görüyorum’

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.