Erivan: Azerbaycan ordusu Ermeni sınır birliklerine ateş açtı; Bakü: iddia doğru değil

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki savaşların merkezinde yer alan ve Ermeni nüfusun yoğun yaşadığı Dağlık Karabağ’daki Bakü’nün kazandığı askeri zafer, iki komşu ülke arasındaki gerilimi en üst seviyeye çıkarmış durumda.

Erivan: Azerbaycan ordusu Ermeni sınır birliklerine ateş açtı; Bakü: iddia doğru değil
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.10.2023
A+
A-

Ermenistan, Azerbaycan ordusunu sınır bölgesindeki birliklerine ateş açmakla suçladı. Söz konusu iddia Bakü tarafından reddedildi.  Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun, sınır bölgesindeki Ermeni birliklere yiyecek taşıyan bir araca hafif silahlarla “ateş açtığını” iddia etti.  Bakanlığın Facebook sayfasından yapılan açıklamada, “Azerbaycan ordu birliklerinin 2 Ekim’de bir sınır karakoluna yiyecek taşıyan araca ateş açması sonucu Ermeni tarafında kayıplar yaşandı. Şu an itibariyle durum nispeten stabil.” denildi. 

YALANLAMA GELDİ

Bakü yönetimi ise söz konusu suçlamayı yalanladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan karşı açıklamada, “iddiayı kesin bir dille yalanlıyoruz.” ifadesine yer verildi.  Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki savaşların merkezinde yer alan ve Ermeni nüfusun yoğun yaşadığı Dağlık Karabağ’daki Bakü’nün elde ettiği askeri kazanım, iki komşu ülke arasındaki gerilimi en üst seviyeye çıkarmış durumda.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.